piektdiena, 2016. gada 6. maijs

Regbijs


Kas tad tā par ceļošanu uz Jaunzēlandi, ja nezini par tik slaveno viņu regbiju. Ja godīgi, man nebija ne jausmas par to, līdz kamēr draugi, paziņas par to neiminējās. 
Vispār jua šis sporta veids man pašai šķiet pilnīgi nesaprotams un tā arī nekad nebiju iedziļinājusies šajā spēlē. Zināju tikai to, ka tie veči traki sit viens otru un skraida apkārt ar bumbu padusē :)
Tad nu pienāca brīdis un izdevība, aiziet pavērot šo spēli lielā stadionā, kurš bij divtik lielāks par mūsu Arēna Rīga. 

 
Hayden (pa kreisi), pie kā couchsurfoju piedāvāja aiziet uz regbija spēli (Dienvidāfrikas komanda pret vietējo Auklandes komandu "Blues") un turklāt ieminējās, ka zin vienu latviešu meiteni, kas arī ir ar mieru arī nākt uz spēli. Viktorija (pa labi). Nodomāju, jāaaa, tā tik būtu forša izdevība satikt kādu tautieti :) un pārējā kompānija: spāniete Kira (otrā no labās) un puiši kuriem vārdus neatceros, bet zinu, ka viens no viņiem ir Čīlietis otrs Spānis. Tads nu mēs tāds bariņš, viens otru nepazīstot, centāmies iedziļināties regbijā. Tiesa, nevienam no mums, izņemot Haydenu, nebija nekādas saprašanas par šo sporta veidu. 

Man radās pašai savs skaidrojums par spēles noteikumiem un terminaloģiju. 
Tātad viss notiek tā: 
- uz laukuma ir 15 spēlētāji katrā komandā un mērķis ir piezemēt bumbu aiz gala līnijas.
- drīkst izmantot visādus spēka paņēmienus, izņemot sist pa galvu un kaklu un griezt cilvēku kājām gaisā (t.i. tā kā mūsu "gradusņiks" kupenā)
- ja kāds no spēlētājiem noiet no laukuma, atpakļ nākt nedrīkst
- ja izdodās izlausties caur spēlētāju mūriem un piezemēt bumbu par to var dabūt 5 punktus (+2 punkti, ja trāpa sitienā pa vārtiem (tādi divi gari stabi))

Un tad daži manevri, ko veic spēlētāji:

Spider jebšu zirneklis - kad bariņš vīru saķerās kopā īpašā trvērienā un stumjās viens otram pretī. Apakšā kko dara ar bumbu, visticamāk padod to uz atpakaļu. 

Balerīna - kad tiek izmests auts, tad komanda saskrien bariņā un izvēlas vienu spēlētāju, kuru veikli paceļ gaisā, kā balerīnu, lai šis varētu noķert bumbu. Izskatās ļoti graciozi :)

Tad ievērojami labākie spēlētāji bija tie, kuriem bija garas bārdas un mati. Domāju, ka tas ir līdzīgi kā mūsu Lāčplēsim - viss spēks bija ausīs, tā viņiem - bārdā :) vispār forša spēle, man patika. Atmosfēra gan nebija tāda kā mūsu arēnā vērojot hokeju, bet tas jau drusku savādāk. Tomēr pieķēru sevi pie tā, ka es varētu būt diezgan labs fans, jo abus puslaikus ar aizrautību vēroju spēli.

Sarauj, sarauj... sarauj, sarauj.. Ēeeēeeēee... Latvija!
Un tagad pienācis laiks sekot līdzi mūsējiem hokejā :) Nebūs viegli, jo laika starpība ir pamatīga :D




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru